Koryu Budo

Koryu Budo

Met ingang van 1 augustus 2020 is in het Noord-Hollandse Hoorn een nieuwe school voor traditionele Japanse krijgskunsten geopend onder de naam Koryu Budo Léon Vader. De stijlen die worden beoefend zijn Aiki Jujutsu, Koryu Jujutsu en Kenpo.

Léon Vader

Mijn naam is Léon Vader en ik sta al sinds mijn vijfde op de tatami (mat). Ooit begonnen met Judo, later Jiu Jitsu beoefent en 1998 kwam ik in aanraking met oude traditionele stijlen als Aiki Jujutsu, Koryu Jujutsu en Kenpo. Inmiddels ben ik in het bezit van de 3e dan Aiki Jujutsu en 1e dan Jujutsu. Sinds 2012 geef ik al les in deze krijgskunsten

Aiki Jujutsu is een eeuwenoude krijgskunst en kenmerkt zich door verfijnde technieken voor manipulatie van gewrichten, werptechnieken en de vele soorten atemi (slagen, stoten en trappen naar kwetsbare delen van het lichaam) om een aanval zo vroeg mogelijk te neutraliseren.

Koryu Jujutsu kenmerkt zich door het gebruik van technieken om de kracht en energie van de aanvaller tegen hem te gebruiken, waarbij ook het gebruik van technieken op de grond (ne-waza) zeer effectief zijn.

Kenpo is een oude karate stijl afkomstig van Okinawa en kenmerkt zicht door open hand slagen en weringen.

Daarnaast wordt tijdens de lessen veel aandacht besteed aan valbreken, ontspanning en meditatie.

De combinatie van al deze elementen dragen bij aan zelfbeheersing, een gezonde lichaam en geest, omgang met dagelijkse uitdagingen in het leven en natuurlijk zelfverdediging. Ik ben van mening dat persoonlijke begeleiding en aandacht en een veilige omgeving essentieel zijn om jezelf te kunnen ontwikkelen in een krijgskunst als deze.

Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie of een proefles kun je mailen naar info@koryubudo.nl