Dojo

Dojo

Een dojo is een ruimte waar men krijgskunsten en zazen (meditatie) beoefent. Het woord dojo kan worden vertaalt als de plek waar men de weg leert. Een plek waar lichaam en geest worden geslepen. In onze dojo wordt gebruik gemaakt van een tatami (mat).

Koryu Budo betekent de traditionele school waar Japanse krijgskunsten worden beoefent. De stijlen zijn Aiki Jujutsu, Koryu Jujutsu en Kenpo. We noemen het een krijgskunst en geen vechtsport, omdat zelfverdediging voor lichaam en geest centraal staat zonder wedstijden en competitie. Je traint puur voor jezelf, op je eigen niveau en tempo.

In dojo trainen we 1,5 uur waarbij aandacht wordt besteed aan lichamelijk fitheid (conditie en krachttraining), ukemi (valbreken), techniektraining en verschillende meditatie oefeningen.

De buitentraining betreft voornamelijk het trainen van kracht uithoudingsvermogen in combinatie met stoot- en traptechnieken.

Maandag

20:00 – 21:00
Buitentraining
Bootcamp

Locatie:
Park De Blauwe Berg (achter het Van der Valk Hotel)
Hoorn

Donderdag

20:00 – 21:30
Training in de dojo
Aiki Jujutsu, Koryu Jujutsu, Kenpo

Locatie:
Sporthal De Kreek
Meetketting 1
1689 XD Zwaag

Trainingen tijdens Corona

Gedurende de periode dat we door de Corona maatregelen geen gebruik kunnen maken van de locatie Sporthal De Kreek, vindt er zowel op maandag als donderdag een bootcamp plaats op locatie Park De Blauwe Berg van 19:30 tot 20:30. De regels van de overheid voor buiten sporten worden gerespecteerd.

Tarieven

Bootcamp
Aiki Jujutsu en Jujutsu
Combi Bootcamp + Aiki Jujutsu en Jujutsu

.

€ 20 per maand
€ 35 per maand
€ 40 per maand